יצא מחקר שבדק כמה זמן אנשים מבלים מול המסך, יצא כי הממוצע כ21% מהיום, נתון זה אומר שאדם מבלה כ 21 שנה מחייב מול המסך, כמו כן זה ממוצע, הדור הצעיר משתמש הרבה יותר. זה נתון מטורף שהעלה אצלי את המודעות והחשיבות שלנו כמפתחי פרונט עוד יותר. אנשים היום נוגעים יותר במסכים מאשר בנני זוגם. יש לנו אחריות וזה לספק מוצר בלי פשרות ולדאוג שכל release לפרודשן נבדק היטב ואנחנו מרוצים מהתוצאה ויודעים שזה מה שהמשתמשים צריכים. יכול להיות שתגידו שזה אחריות של הפרודקט , וזה אכן אחריותו , אבל אם אנחנו ביצענו את העבודה ועברנו על הusecase מליון פעם, איך זה יהיה הגיוני שאנחנו לא נהיה אחראים גם כן? ושוב אני חוזר ואומר, קחו אחריות על טיקטים שלכם, אחריות מלאה.
יש משפט יפה שאומר:
The future of our global society relies on the design decisions we make today
וזה נוגע גם אלינו כממשי העיצוב והחוויה של באנשים הבאים במגע עם המוצר שאותו אנחנו בונים.
אני מאמין שיש לנו את היכולת מעצם המקצוע שלנו, לשנות ולהשפיע (לטובה או לרעה) על המון אנשים ולבנות עולם טוב יותר. זה האני מאמין שלי.
אך הופכים למתכנתי front end מעולים? ומאיפה מתחילים?
למעשה התחלנו בזה שהכרנו גישות ודפוסי חשיבה לגבי מהות התפקיד שלנו ואת חשיבותו, זהו הבסיס והעקרונות עליהם נבנה את כל שיטות העבודה בהמשך.
השלב הבא, יהיה פשוט לעקוב ולהיות עדכני. יש המון מידע לגבי טרנדים ודוגמאות של עבודות front end שיוצאים מטובי המתכנתים בעולם, עקבו ושמרו דוגמאות, חקרו את הרכיבים שמעניינים אתכם עם inspect. ככל שתרחיבו את הידע שלכם בעזרת היכרות עם דוגמאות, תוכלו להביא רעיונות חדשים וגם תדעו כיצד לממש.
מה שאני עושה כדי לשמור דברים שאני אוהב זה מקים עמודה בtrello ושומר שמה את כל המקורות שאני רואה לנכון לעקוב אחריהם, נרשם לניוזלטר באתרים רלוונטיים, חשבון ב codepen , עוקב אחר ערוצים מעניינים ביוטיוב, פינטרסט, ביהנס, אינסטה וכו.. ככה אני מתעדכן בתעשייה ההולכת ומתקדמת. תשתדלו להיות מסודרים בנושא וגם לסנן מקורות, כך שיהיה לכם את המקורות שאתם אוהבים ושלא תוצפו ביותר מידי ואז יהיה לכם קשה להעמיק בדברים, למשל מקור שאני מאד אוהב ומסתכל בו המון (וגם צופה בקונפרנסים שלהם) זה אתר awwwards. אתר האוסף את מיטב המוחות, מפתחים ומעצבים, ומציג ומסביר על העבודות השונות.
כמובן שגם פרקטיקה חשובה, אבל לפני שנגיע לפרקטיקה יש עוד אבני אבני דרך שאסור לפספס. נפגש בפוסט הבא.
