זהו הגעתם לרגע הזה שבו תתחילו "ללכלך את הידיים" ו"להשתפשף על אמת" כמתכנתי וורדפרס אבל שניה לפני שזה קורה עוד קצת תיאוריה. כפי שציינתי בפרק ההקדמה, חשוב להבין את בסיס הוורדפרס.
ארכיטקטורה ומבנה של וורדפרס
מי שקצת מבין בארכיטקטורות של קוד (Software design pattern) ומי שלא אז אני ממליץ לפחות לקרוא מה זה אומר בויקיפדיה. בכל מקרה, הגישה שוורדפרס מבוסס עליה היא דפוס מונחה אירועים (event-driven design pattern) כלומר , כל פונקציה או עדכונים שמתרחשים באפליקציה בעזרת events . מה שנקרא בעולם הוורדפרס hooks . קיימים שני פונקציות שעושים בהם שימוש עם hooks והם: Action , Filter . לדוגמה עם רשמתי פוקציה מסויימת ואני רוצה להפעיל אותה כל פעם שיוז עושה לוגאין. אז אפשר לרשום משהו כזה:
function do_anything() { wp_enqueue_script( 'myscript', get_template_directory_uri() . '/js/myscript.js'); } add_action('admin_enqueue_scripts', 'do_anything');
הסבר הדוגמה:
- יצרתי פונקציה סתמית לחלוטין בשם do_anything.
- פונקציה טוענת קובץ JS בעזרת הפונקציה המובנית של וורדפרס wp_enqueue_script. בס"כ צריך להגדיר בה משנה יוניקי, ואת הpath של הקובץ get_template_directory_uri מציגה את הקישור עד לתיקיה של התבנית.
- אורז הכל תחת פונקציית action במקרה הזה אנחנו מוסיפים אקשן.
- האקשן מאזין ל event שנקרא admin_enqueue_scripts (זהו הhook) ומריץ את הפונקציה שלי. ברגע שיוזר עשה לוגין לוורדפרס.
היררכיית התוכן בוורדפרס
מאמין שחלקכם מכירים את העץ של מבנה התוכן של וורדפרס , זה מוצג בהמון מקומות ובהתחלה חשבתי לוותר על לכתוב על זה אבל יש מצב שכדאי לחדד את זה שוב גם פה בקודקודייל.
להלן התמונה המפורסמת של היררכיית סוגי התכנים בוורדפרס , למעשה המבנה הזה הוא לתבנית. כל תבנית שהיא משתמשת באותה היררכיה, גם כשאני אבנה את פרויקט הדוגמה בקורס זה, אתם תוכלו לשים לב שאני חוזר למפת העמודים הזו בשביל לבחור איזה סוג של עמוד הכי יתאים לי וככה אני עושה את השיקולים בהיררכית התוכן בתבנית שאבנה.

איך קוראים את מפת ההיררכית של וורדפרס
משאל לימין. לצורך הדוגמה אם אני רוצה לייצר עמוד סטטי נגיד עמוד אודות.
צבע אפור – מייצג את סוג תבנית העמוד. שימו לב שסוג העמוד גם יכול להתפצל לסוגי תבניות נוספים כמו archive שמתפצל ל6 סוגים שונים של תבניות עמוד.
צבע כתום – הצבע הזה הוא הקיו שלנו, למעשה אנחנו יכולים להגדיר לוורדפרס איזה עמוד\תבנית עמוד להציג בהתאם לשם הקובץ , אפשר לראות כי שם הקובץ בריבועים הכתומים נכתב עם משתנים . אם ישנם כמה כתומים זה אומר שאם וורדפרס לא מצא תבנית מתאימה באפשרות הראשנה (בכתום הראשון) הוא ממשיך לתבנית השניה ואז לשלישית עד שהוא מגיע לצבעים הבאים שזה העמודים המובנים שקיימים בוורדפרס .בהמשך אציג דוגמה.
צבע ירוק – תבנית עמוד משנית. לרוב קיימת בתבנית הבסיס של וורדפרס . לרוב גם מומלץ לייצר אותם, לפחות חלק מהם. אזכיר את זה גם המשך.
צבע כחול ככה – מייצג את סוג העמוד שקיים במערכת . למעשה וורדפרס תמיד יציג משהו. אם הוא לא מוצא אפילו סוג עמוד מובנה הוא פשוט יעבור לעמוד הראשי index.php.
בשביל לייצר עמוד \תבנית עמוד לדף האודות שלי, אלך לתמונה ותחילה אסתכל על השורה המסומנת באדום ולאחר מכן אסתכל על השורה המסומנת בירוק :

כל מה שאני צריך לעשות בשביל לייצר עמוד אודות . סטטי זה לרשום קובץ php בצורה הבאה:
page-about-us.php
ואם נגדיר את העמוד תוכן הבא שלנו להיום בעל כותרת about-us תקבלו תצוגה שונה. להלהן צילום מסך של דוגמה קטנה שהכנתי:

כמו כן אפשר גם לייצר תבניות עמוד. נניח ובניתם עמוד ייחודי מסוגנן לעמוד אודות לדוגמה, ומחר תרצו להשתמש באותו מבנה ועיצוב לעמוד תוכן אחר. קיימת אפשרות פשוטה מאוד ליישם את זה ולא לשכפל מלא עמודים סטטיים. נגיד להכל. ממשיכים לפוסט הבא ידבר על סוגי משתמשים בוורדפרס.