בגלל שוורדפרס היא הפלטפורמה הפופולארית ביותר בעולם לפיתוח אתרים, קיימים אינסוף אתרים ומקורות מידע שיכולים לסייע לכם. אני ממליץ על כמה ספיציפיים שחשוב להכיר וכיצד להבין את ההסברים בהם.
נתחיל עם המקור העיקרי והחשוב ביותר:
אלו הכלים שלרוב אני משתמש. כמובן ש stack overflow תמיד שמה בכל חיפוש, כמובן שיש עוד ים של מאמרים שאנשים עשו ומליוני סרטוני יוטיוב נהדרים. אבל את אלו שצייתי חשוב להכיר ולהבין איך לפרש אותם אחרת זה פשוט יראה לכם כמו משהו לא שמיש.
והחשוב ביותר WordPress org
איך נשתמש באתר?
פשוט מאוד, ניגש לחיפוש ונחפש שאנחנו צריכים (רוב החיפושים בגוגל יביאו אתכם לאותם עמודים אז לא חייב לחפש פה) . למשל נחפש nav menu:
זה החיפוש :

לאחר מכן תגיעו לעמוד חיפוש גוגלי כזה. תבחרו את האפשרות הראשונה. היא לרוב הטובה ביותר . (כל עוד חיפשתם משהו ספציפי).
ואז תגיעו לעמוד החשוב ביותר, שככל הנראה נתקלתם בעמוד כזה לא פעם (אלא אם אתם ממש ממש חדשים בוורדפרס)
בעמוד הזה חשוב קודם כל להבין את הסינטקס בשורה הראשונה:

הירוק – פונקציה , שמציגה תפריט.
האדום – סוג (TYPE) של המשתנה שמקבלת הפונקציה
הכחול – שם המשתנה, זהו משתנה, תקראו לו איך שבא לכם. בגדול args זה הכי נפוץ. ממליץ לשמור על זה.
שחור מראה את הערך הדיפולטיבי של המשתנה במידה ולא שמתם ערך – במקרה שלנו הפונקציה לא חייבת לקבל args. אם לא תעבירו משתנה, המערכת תציג את התפריט הראשון שיצרתם או תפריט דיפולטיבי שקיים בוורדפרס במידה ועוד לא יצרתם תפריט.
המשתנה מקבל מערך מסוג Associative array . ויכול לקבל המון אפשרויות , בדקו בלינק למעלה ותראו את כל האפשרויות שאפשר להזין את args.
להלן דוגמה פשוטה מאד:
$yo = array( 'theme_location' => 'primary', 'menu' => 'Primary Navigation', 'container_class' => 'custom-menu-class', 'menu_class' => 'custom-class-to-the-div-wrapper' ); wp_nav_menu($yo);
לומדים PHP על הדרך…
אם אתם לא מנוסים כלכך בphp תצטרכו ללמוד על הדרך. אחד המקורות הנפוצים ביותר הוא האתר של php. קצת מיושן אבל כשמתרגלים הוא ממש סבבה.
האתר סופר ברור , לרוב יהיה לכם דוגמאות והסברים מלאים. חשוב לראות את הדוגמאות ולא רק לקרוא את התיאור. עוד נקודה חשובה זה לוודא תמיכה בגרסאות של php . לפעמים מבזבזים שעות כי דברים לא עובדים ומדובר בחוסר תמיכה של גרסת הphp שלכם לבין הפקודה שאתם משתשמים.
מקורות נוספים ללמוד וורדפרס
כמובן יש המון מקורות:
- יוטיוב
- wpbeginner
- udemy
- וכמובן האתר שלנו – וגם אם יש לכם שאלות אפשר לרשום בתגובות או בצור קשר ונשמח לענות 🙂
יאללה מתחילים לרשום קוד 🐊